fbpx
In english
MENY
Nyheter

Affisch uppmärksammar bättre konsumentupplysning på tobak

2016-11-01

tpd-affisch_tryckTobaksfakta – oberoende tankesmedja – har tagit fram en affisch som informerar om den förbättrade konsumentupplysningen på tobaksprodukter. Affischen är tänkt att användas som en del av kampanjen inför och under Tobaksfria veckan, vecka 47. Den kommer att distribueras över landet via olika kanaler och kan även laddas ned som pdf här på webbsidan, på denna länk.

Affischen presenterar de nyheter som gäller för cigarettpaket och förpackningar för rull- och vattenpipetobak sedan 20 maj i år. Det handlar om stora hälsovarningar med text och bild, rökavvänjningsinformation, varningstexter på paketens sidor och att uppgifter om mängden tjära, nikotin och kolmonoxid tagits bort eftersom dessa kunnat ge konsumenterna den felaktiga uppfattningen att vissa cigaretter är ofarligare än andra.

Senast 20 maj nästa år ska alla paket som säljs i Sverige ha denna utformning. Samma förändringar genomförs inom hela EU. Några länder har dock gått längre och infört neutrala, helt reklamfria paket.

Comments are closed.