fbpx
In english
MENY
Nyheter

Nytt material inför 31 maj

2012-05-23

World No Tobacco Day, Tobaksfria dagen, den 31 maj, närmar sig. Den internationella organisationen Framework Convention Alliance har tagit fram nytt bakgrundsmaterial och annat underlag för aktiviteter i samband med Tobaksfria dagen. Klicka här för att komma till FCAs sida med World No Tobacco Day- material.

Temat för årets upplaga av den internationella tobaksfria dagen  är att tobaksindustrins påtryckningar på länderna för att hindra effektiva åtgärder mot tobaksskadorna måste stoppas.

WHO-chefen Margaret Chan har upprepade gånger på senare tid gått till hårt angrepp mot den internationella tobaksindustrin för dess metoder att försöka förhindra tobaksförebyggande lagstiftning. Kampanjaffischen präglas av samma anda. ”Intimidation” (hotelser) står det med stora röda bokstäver på den engelskspråkiga versionen. Det som åsyftas är industrins upprepade angrepp mot länder som lagstiftar för att minska tobaksbruket, angrepp som oftast tar sig formen av stämningar och därmed hot om kostsamma och tidskrävande rättegångar.

Här kan du ladda ned affischen på engelska.

 

 

Comments are closed.