fbpx
In english
MENY
Nyheter

Tobaksfritt nytt år?

2012-12-28

Många rökare och snusare tar hjälp av ett årsskifte för att få den extra motivation de behöver för att göra sig fria från tobaken. De flesta klarar det på egen hand, men några vill ha professionellt stöd.

År för år minskar rökningen i Sverige, men fortfarande använder över en miljon svenskar tobak dagligen. 12 % av kvinnorna och 10 % av männen röker varje dag, enligt Nationella folkhälsoenkätens siffror från 2011. 3 % av kvinnorna och 18 % av männen snusar dagligen.

Dessutom röker 9 % av kvinnorna och 13 % av männen då och då, liksom att 4 % av kvinnorna och 6 % av männen snusar då och då.

Enligt en opinionsstudie som läkemedelsföretaget Pfizer låtit Novus göra, funderar 300 000 svenskar på att sluta röka nu till nyår.

För dig som vill ha mer information om fördelarna med tobaksstopp och hur man kan göra för att bli av med sitt tobaksberoende finns Psykologer mot tobaks specialsajt. Där finns även information för dig som arbetar med tobaksavvänjning i ditt yrke.

Sluta-röka-linjen är en nationell tobaksavvänjningslinje som erbjuder professionell hjälp för dig som vill bli tobaksfri.

 

 

 

Comments are closed.