In english
MENY
Nyheter

Tobaksskatter viktigt tema för 17:e världskonferensen

2017-12-03

Programmet för den 17:e världskonferensen om Tobak eller Hälsa, World Conference on Tobacco or Health, har nu publicerats online. Ett viktigt spår i programmet är forskning, erfarenheter och diskussioner o0m tobaksskatter.

Att ha höga tobaksskatter som höjs vartefter är det mest effektiva verktyget för att minska tobaksanvändning och rekommenderas starkt i den internationella tobakskonventionen. Ändå är det få länder som använder detta verktyg på det sätt som rekommenderas, konstaterar konferensarrangörerna i ett pressmeddelande. För att sätta tobaksskatten i fokus och öka användningen av detta effektiva verktyg ges skattefrågorna en framträdande lats i konferensprogrammet.

Ett av de skatteperspektiv som kommer att belysas är hur inkomsterna av tobaksskatten kan öronmärkas för viktiga ändamål som att finansiera hållbar utveckling och tobaksprevention.

Den 17:e världskonferensen om tobak eller Hälsa arrangeras 7-9 mars 2018 i Kapstaden, Sydafrika.

Här talar professor Patricia Lambert, The Campaign for Tobacco-Free Kids, om effektiv tobaksbeskattning och dess potential att minska tobaksbruket.

Comments are closed.